Patience Starten en Handleiding

 

 

Het spel Patience. (Aanwezig in: Windows XP en Windows 7 en 8)

 

Ga naar: Start/Ontspanning/Patience   Klik op Patience

 

Het doel van het spel is om met alle kaarten van het spel vier gesorteerde stapels te maken van de aas tot de koning.

 

Opdracht:

1.       U start Patience via het startmenu.

2.       Ga met de muis naar Start, met de muis omhoog naar Programma’s, naar rechts naar Bureau-accessoires, dan naar rechts en dan naar beneden naar Ontspanning, dan op Patience klikken.

3.       In het midden van het beeldscherm liggen 7 rijen met kaarten. In de eerste rij ligt één kaart, in de tweede twee, in de derde drie enz. Als op één van deze of meer rijen een aas open ligt verplaatst u de aas naar één van de lege plekken rechtsboven in het beeldscherm.

4.       Linksboven ligt een stapel kaarten. Dit zijn de speelkaarten. Klik op de stapel, er komt nu een kaart naast te liggen. Deze kaart kun je aanleggen / verplaatsen. Dit doet u door te slepen.

5.       De kaarten  moeten aangelegd worden in aflopende volgorde met een afwisselende kleur, rood zwart om en om. Bijvoorbeeld u kunt harten 5 neerleggen op klaver 6.

6.       De vier gesorteerde stapels rechtsboven in het scherm vormt u in oplopende volgorde, te beginnen met de aas (1) dan de 2 enz. Er zijn vier stapels. Een stapel voor ruiten, voor harten, voor klaveren en voor schoppen.

7.       U kunt ook een rij (aantal kaarten) van de ene naar de andere rij slepen door de bovenste kaart met de muis te pakken, ingedrukt houden en vast te houden en dan slepen.

8.       Als u geen kaarten meer kunt verplaatsen, klikt u op de hoofdstapel linksboven om de kaarten weer te draaien. U kunt weer verder met spelen.

9.       Op een lege plek kunt u een koning neerleggen en dan weer aansluiten.

10.   Kunt u niet meer verder met het spel dan klikt u op Spel, dan op Delen. U kunt met een nieuw spel beginnen.

Windows 8.1 en 10

In Windows 8.1 en 10 zijn helemaal geen spellen meer aanwezig.

U kunt ze downloaden op:

http://windows.microsoft.com/nl-nl/windows-8/solitaire-minesweeper-hearts

Succes!

 

zondag 19 juli 2020